Cazarea la hotelurile de pe litoral se scumpește cu 20-25%

Tarifele percepute în unităţile hoteliere de pe litoral cresc de astazi, acestea urmând să varieze de la 60 la 260 de lei pe zi de persoană, în funcţie de staţiune, de clasificarea hotelului şi de numărul de mese oferite.

Hotelurile care pina acum aveau un grad de ocupare de 60% s-au trezit dintr-o data asaltate de turisti sositi in concediu. Un sejur de sase nopti la Mamaia, cu mic dejun inclus la un hotel de două stele, va costa cu 40 de lei mai mult, de persoana, fata de cat era pana acum.

15 iulie este considerată data la care litoralul intra in perioada de full sezon. Adica numarul turistilor care ajung in statiunile de la malul marii este cel mai mare. Turistii veniti in vacanta pe litoral nu par speriati de aceste majorari. Spun ca si-au facut rezervari, iar la mancare ori alte servicii deocamdata preturile nu au crescut.

In Mamaia preturile vor fi mai mari cu 25%, iar in sudul litoralului cu pana la 15%. Chiar si asa Mamaia ramane pe primul loc in preferintele turistilor , urmata fiind de Eforie si Costinesti.

Redactor: Anamaria Stoica