Cazarea în Mamaia, la vârf de sezon

Asociația Națională a Agențiilor de Turism îl invită pe premierul Victor Ponta în vacanță la Mamaia, alături de familia sa. Este o bună ocazie pentru a testa serviciile oferite pe litoral și pentru a studia tarifele de cazare.

Oferta ANAT vine în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, premierul Victor Ponta a anunțat că va pleca în vacanță în străinătate. Referitor la criticile care i s-au adus vis a vis de această plecare, premierul a precizat faptul că vacanța a fost mai ieftină decât una în stațiunea Mamaia. Liderii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism au o altă opinie.

„Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă și taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri să reducem taxele”, susține Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus în acest an la ieftinirea vacanțelor pe litoralul românesc, a impulsionat turismul, situație evidențiată în rapoartele prezentate de Institutul Național de Statistică.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei