Cazarea în Constanța, super afacere

Închirierea apartamentului în perioada sezonului estival este o afacere în plină expansiune. O știu foarte bine proprietarii de imobile din municipiul Constanța, care ies zilnic cu cheile în mână pentru a face rost de clienți. O doamnă încearcă să ne explice cât de greu se poate închiria un apartament în acest moment. După ce oferta inițială este respinsă, începe arta negocierii.

La plecare, aceeași doamnă nu are cuvinte prea frumoase de spus la adresa colegelor de scaun, ce încearcă să închirieze un apartament, la fel ca ea.

Încercând să ne convingă de frumusețea și utilitatea apartamentului, proprietate personală, un alt particular ne ghidează către o locuință, garantându-ne că vom fi cazați în apartamentul său.

Peste doar câteva minute, povestea se schimbă. Proprietara își amintește că mai deține o altă garsonieră, și un apartament al unui prieten.

În fața camerei de luat vederi, situația se schimbă radical.

Oficial, proprietarii de apartamente afirmă că “afacerea” nu merge deloc bine. Neoficial însă, cazarea turiștilor se face pe bandă rulantă, mai ales în weekend atunci când prețurile explodează.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Ionut Constantin