Caz şocant la Medgidia

Şase copii au ajuns în spital, după ce au fost pur şi simplu abandonaţi de părinţii care au plecat la muncă în Spania. Minorii, cu vârste între 2 şi 15 ani, locuiau într-o baracă improvizată, fără căldură, la marginea oraşului.

Mama, Esma Iusein și tatăl adoptiv Erol Regep au plecat în Spania, şi i-au lăsat pe copii în grija fratelui mai mare, care abia a împlinit 18 ani. Îngheţaţi, flămânzi, murdari şi singuri – aşa au fost găsiţi cei mici de reprezentanţii Primăriei, care au fost alertaţi de un vecin. Fratele cel mare era plecat la Cobadin, să facă rost de bani.

Copiii au fost transportaţi imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Medgidia.

Medicii i-au consultat, le-au dat  mâncare caldă şi i-au deparazitat. Copiii vor fi adăpostiți în Spital, la secția de Pediatrie,  până când părinţii sau rudele vor veni şi îi vor prelua.

Micuții nici nu mai țin minte de cînd n-au mai avut parte de o masă caldă. Unul dintre ei dă din umeri atunci când e întrebat ce au avut pe masa de Crăciun sau de revelion. Știu sigur c-au dormit ca să uite de foame. Toți sunt speriați și așteaptă ca părinții lor să se întoarcă din străinătate. Pînă atunci sunt la mila autorităților.

Reporter: Selda Asan ; Imagine: Vali Cerbanescu