Caz halucinant la Constanța

Doi pacienţi au fost încurcaţi de asistentele de pe sectia medicala a Spitalului Judetean, iar o familie a fost la un pas să ingroape un mort care aparținea unei alte familii. Mai mult decat atat, ruda lor, internată in spital, era vie. Mai grav este insa ca familia a facut toate formalitatile necesare si chiar cumparaturile pentru inmormantare. Cand au descoperit eroarea, au cerut socoteala conducerii spitalului. Acum este anchetă, iar asistentele care au provocat încurcatura riscă sa fie date afară.

Nicolae Mincu a fost adus la Spitalul Judetean Constanta saptamana trecuta. Avea bronhopneumonie, fusese diagnosticat de curand si cu TBC, iar medicii il suspectau si de un cancer. Dupa cateva ore de asteptare pe holurile spitalului, l-au internat in “sectia medicala 2”. Tot acolo se afla, deja, internat un alt barbat, cu aproape 20 de ani mai tanar, dar care avea aceleasi afectiuni si primea acelasi tratament. Din pacate, in noaptea de vineri spre sambata, cel din urma a decedat, iar acesta a fost momentul in care pentru familia lui Nicolae Mincu s-a declansat coșmarul.

Cu o asa nenorocire pe cap, familia Mincu a inceput sa faca toate formalitatile si pregatirile pentru inmormantarea barbatului. Au cumparat toate cele necesare, sicriu, cruce, haine si urmau chiar sa cumpere si un loc de veci.

Când si-au revenit din soc, femeile au sunat imediat la spital, iar cei de acolo au realizat, in cele din urma, greseala pe care o făcusera. Barbatul aflat in cosciug a fost dus din nou la morga, iar conducerea unitatii medicale a inceput ancheta.

Conducerea spitalului spune ca este pentru prima oara cand unitatea se confrunta cu o astfel de situatie. Familia barbatului este insa hotarata sa nu se opreasca aici si se gandeste sa dea in judecata unitatea medicala si sa ceara daune.

Redactor: Paul Alexe