Caz fără precedent la penitenciarul Poarta Albă

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă a ajuns, seara trecută, la spital, după ce a fost înjunghiat chiar de unul dintre gardieni. Anchetatorii spun că deţinutul care a fost înjunghiat de un gardian, l-ar fi atacat pe acesta cu pietre. Angajatul a declarat că iniţial a încercat să-l imobilizeze. Deţinutul a fost reticient şi s-a opus, moment în care gardianul s-a văzut nevoit să ia alte măsuri.

Procurorii care s-au ocupat de caz spun că, angajatul penitenciarului ar fi făcut abuz  şi că l-ar fi lovit mai întâi pe deţinut cu bastonul, iar mai apoi l-ar fi înjunghiat.

Conducerea Penitenciarului a demarat o anchetă internă pentru a stabili exact cum s-a produs conflictul dintre cei doi și, mai ales, de ce a intrat gardianul cu un briceag în zona deținuților. Angajatul penitenciarului a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus la Tribunalul Constanţa.

Tânărul de doar 22 de ani este cunoscut ca fiind violent și nu se află la prima abatere comportamentală de când este încarcerat. Dacă se va stabili că vina îi aparține deținutului, acesta ar putea să primească o prelungire a pedepsei deja existente de sapte ani pentru omor. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar.

Reporter: Andreea Barbu / Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru