Cauze si remedii ale virozelor

Toamna este anotimpul preferat al racelilor. Persoanele în vârstă şi copiii sunt cei mai expuşi la îmbolnăviri, pentru ca sistemul lor imunitar este mai fragil.  Cu toate că afecțiunea apare frecvent în această perioadă, iar simptomele ei sunt ușor de identificat, multe persoane se trateaz acasă.

Ne aflăm într-o perioadă în care asistăm la o creştere rapidă a numărului cazurilor de boli respiratorii, inclusiv de gripă. Schimbarea constantă a vremii din ultima lună a favorizat apariția virozelor respiratorii.

În această perioadă sunt în circulaţie viruşi responsabili de „gripele false“ sau răcelile intercurente.

Primele simptome ale virozelor respiratorii includ dureri în gât,  migrene, nas înfundat, strănut și tuse. Aceste semne apar la cateva zile de la instalarea virusului in corp. Pentru a vă ţine departe de astfel de probleme, medicii au câteva recomandări uşor de respectat de către oricine.

Și alimentele pe care le consumăm au un rol important atât în prevenirea cât și în  vindecarea virozelor. În această perioadă, organismul are nevoie de o alimentație bogată în beta-caroten, vitamina C si zinc. Ceapa, usturoiul şi prazul consumate în stare crudă au efecte antiinflamatoare.

Când vine vorba de precauție sau tratament, fiecare persoană are metodele proprii.

Concluzia este una: nu tratați boala după ureche  și apelați cu încredere la medicul de familie, chiar și în cazul simptomelor unei banale răceli.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea