Căutările continuă pe lacul Siutghiol (VIDEO)

Aproape 2 zile de la dispariţie şi nici urmă de corpul tînărului de 29 de ani, înghiţit parcă de apele lacului Siutghiol.

Scafandrii duc o luptă contracronometru. Au trecut deja zeci de ore de la momentul sesizării evenimentului, iar fiecare clipă se scurge în defavoarea găsirii corpului, care ar putea să fi ajuns, practic, oriunde.

Nici condiţiile meteo nu le-au uşurat militarilor misiunea, creînd tensiune maximă şi în rîndul rudelor şi apropiaţilor, care au stat în permanenţă pe marginea lacului, în aşteptarea unei veşti…

Punctul critic a fost atins în cursul amiezii, cînd s-a luat în calcul abandonarea căutărilor din cauza furtunii ce s-a abătut asupra staţiunii Mamaia.

O echipă trimisă în larg era cît pe ce să se răstoarne cu barca penumatică din pricina curenţilor.

Deşi vizibilitatea a fost zero în unele momente ale zilei, scafandrii nu s-au lăsat şi au continuat să-l caute pe tînăr. Fiecare revenire la mal pentru a încărca rezervele cu oxigen le-a dat emoţii rudelor care au stat în permanenţă pe marginea lacului.

Militarii au recurs la orice soluţie în încercarea de a găsi trupul neîsufleţit. Şeful Centrului de Scafandrii a solicitat transportarea unei ustensile speciale, tocmai de la Tulcea, pentru a eficientiza misiunea de căutare a cadavrului.

Oamenii îşi pun speranţele în noua ustensilă aşteptată să ajungă la Constanţa în cursul după-amiezii, când va începe din nou lupta contracronometru, de data aceasta cu lumina zilei care ar putea să stopeze căutările pînă mâine dimineaţă.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima