În căutarea unui job, pe Facebook

Sunteți în căutarea unui loc de muncă și vă petreceți majoritatea timpului pe rețelele de socializare? Acest lucru poate deveni un avantaj. De acum vă puteți găsi de muncă chiar pe Facebook.

Facebook se transformă dintr-o rețea de socializare într-o agenție de plasare a forței de muncă. Încă din luna noiembrie a anului trecut au fost testate mai multe opțiuni și instrumente care vom face din site-ul de socializare, într-un site de job-uri. Noile opțiuni care vizează obținerea unui loc de muncă vor putea fi folosite atât de angajatori, cât și de posibilii angajați. Există două opțiuni. Pe de o parte, va exista un nou tip de postare care le va permite paginilor de Facebook să publice un format de posturi creat special pentru job-uri. Companiile vor folosi acest nou tip de posturi pentru a-şi face cunoscute job-urile disponibile. Pe de altă parte, companiile care listează un număr mai mare de job-uri vor beneficia de un tab special în cadrul propriei pagini de Facebook unde vor se vor regăsi toate slujbele disponibile.

Am văzut anunțul care a apărut pe pagina noastră de Facebook și m-am gândit “Ha. A apărut exact la țanc. Avem nevoie de oameni noi.” Așa că m-am gandit să profit de această oportunitate. Asă că am apăsat acel buton să vedem ce se întâmplă. Și a funcționat foarte bine pentru noi.

Cu ajutorul unui singur click, cei interesați pot lua legătura cu angajatorii. În cadrul procesului de aplicare pentru un job, care va folosi aplicaţia Messenger pentru a face legătura dintre cele două părţi, Facebook va completa automat datele personale ale utilizatorului, simplificând astfel procesul dar creând şi preocupări legate de intimitate. Însă, există și părți negative în a căuta un loc de muncă pe un site de socializare. Mulți dintre cei care sunt în căutarea unui job aceştia nu doresc ca postările proprii de pe reţelele sociale să fie cunoscute angajatorilor. Noile opţiuni sunt lansate în Statele Unite şi Canada. Eventual, acestea vor fi disponibile la nivel global, dar Facebook nu a făcut deocamdată niciun anunţ în acest sens.

Redactor: Cerasela Videanu