Se cauta solutii pentru îmbunătățirea calității Mării Negre

Specialiștii biologi trag un semnal de alarmă în ceea ce privește calitatea litoralului românesc, dacă nu avem grijă de Marea Neagră. Pluralul se referă  atât la acțiunile autorităților locale cât și la actele de simț civic ale fiecărui cetățean în parte, fie el constănțean sau turist. Cercetătorii au venit cu ideea realizaării unei platforme unde să poată fi discutate toate aceste aspecte.

Marea Neagra este intr-o continua presiune a schimbarilor climatice, ceea ce pentru Constanța poate ajunge să însemne mai puțini turiști dar și un mediu mai poluat pentru constănțeni.

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare GeoEcoMar a initiat proiectul Marina tocmai pentru a preîntâmpina astfel de fenomene. Sub forma unor discuții la care au participat specialisti din acest domeniu dar si simpli cetateni au fost prezentate cateva solutii pentru imbunatatirea calitatii litoralului romanesc.

Important este să se identifice problemele pentru a se putea găsi și soluții. Fiecare dintre noi, poate contribui, spun specialiștii, contribui la reusita proiectului.

Rezultatele obtinute in urma intalnirii cercetatorilor la atelierul de discutie vor fi inaintate si catre autoritatile locale pentru a se putea transforma în măsuri concrete.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes