Cati romani folosesc produse piratate

62% dintre utilizatorii de PC-uri din Romania recunosc ca au utilizat software piratat, potrivit Studiului global privind pirateria software pentru anul 2011 realizat de Business Software Alliance (BSA).

Unii utilizatori au recunoscut ca pirateaza software mereu sau in cele mai multe dintre cazuri, iar altii ocazional sau rar. Potrivit evaluarilor BSA, acest fapt a condus la o rata a pirateriei software de 63% anul trecut in Romania, iar valoarea comerciala a software-ului fara licenta instalat s-a ridicat la 207 milioane dolari.

Totusi, raportul BSA pentru Romania a inregistrat in continuare o scadere a ratei pirateriei software in 2011, pentru al 8-lea an consecutiv. Scaderea nivelului pirateriei locale este o veste buna pentru producatorii de software, mai ales ca in anumite tari rata fenomenului a ramas identica de la an la an sau chiar a crescut.

Conform unui sondaj realizat in Romania, 38% dintre utilizatori admit ca folosesc software piratat “intotdeauna”, “aproape intotdeauna” sau “ocazional”, iar 24% declara ca folosesc “rar” programe software fara licenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.