Cati Hristu, fostul primar din Cogealac a mai primit o condamnare

Potrivit anchetatorilor, Cati Hristu s-a asociat cu mai multe persoane din Cogealac pentru a boicota o firmă care urma să instaleze un parc eolian în comună. Toate acestea au fost făcute pentru ca locul firmei respective să fie luat de o alta, pe placul primarului.

 (…)Condamnă inculpatul Cati Hristu (….) la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică şi apologia infracţiunilor. Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare , pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Contopeşte pedepsele principale stabilite de 2 (doi) ani închisoare şi 1 (unu) an închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei aplicate de 2 (doi) ani închisoare, sub supraveghere, pe o durată de 6 (şase) ani, se arată în motivarea Instanței.

Cati Hristu trebuie să plătească și 2000 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Ceilalți parteneri ai fostului primar au fost achitați. Tot în aceeași perioadă, Cati Hristu ar fi organizat un miting de protest în fața primăriei fără acordul poliției. Povestea nu se oprește aici; potrivit procurorilor, fostul edil ar fi plătit mai multe persoane cu care s-a deplasat la diferite sedii ale firmei responsabile de construirea parcului eolian și s-ar fi luat la bătaie cu angajații. Cati Hristu mai are de ispășit o condamnare de 5 ani cu executare pentru infracțiuni ce au avut loc în 2007 și 2008. Potrivit procurorilor, acesta a convins mai multe persoane să ia credite de la bancă, cu promisiunea că el va fi cel care va achita ratele. Creditele le-a folosit pentru cumpărarea unor terenuri pe care urma să se construiască parcul energetic eolian și pentru campania electorală.

Redactor: Bogdan Bolojan