Câteva obiceiuri pe care le putem schimba pentru a preveni cancerul

Numeroase cercetări au arătat importanţa pe care o are alimentaţia pentru a ne apăra organismul de cancer. Alimentele care ne feresc de această boală sunt în special fructele şi legumele consumate în stare crudă. Este important să evităm consumul excesiv de carne, lactate, produse de panificaţie din făină albă rafinată, dulciuri, mezeluri şi produse conservate pe care le găsim în comerţ.

Mâncărurile preparate cât mai simplu, cu ingrediente naturale, la care se adaugă legumele, fructele, nucile sau seminţele crude şi frunzele verzi consumate zilnic constituie pasul pe care trebuie să-l faceți pentru a avea o alimentaţie sănătoasă.
Se pare că tipurile brânză cu o consistenţă tare, cum ar fi gouda, emmentaler sau parmezanul, consumate în cantităţi moderate, scad riscul de apariţie a cancerului.

În plus, ar trebui să găsiți câteva alternative sănătoase de a găti carnea, cum ar fi  prepararea ei la abur sau la cuptor,  iar dacă vreți să limitați expunerea la substanţe cancerigene este de preferat să puneți carnea la marinat sau să o gătiți pe jumătate înainte de a o pune pe grătar.

Un program bine stabilit şi constant de exerciţii fizice vă va ajuta să reduceți semnificativ riscul de îmbolnăvire. Dacă programul încărcat nu vă permite să mergeți la sală, atunci puteți include în tabietul de dimineața un program de 15-20 de minute de mișcare.

Specialiștii în oncologie susțin că pătrunjelul și roșiile vă apără de cancer ovarian, lămâile verzi cunoscute şi sub denumirea de “lime” vă pot apăra de cancerul pulmonar, consumul de fasole untoasă reduce riscul de cancer mamar cu 24 %, iar ceapa roşie este recunoscută pentru faptul că reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer.

30% din toate tipurile de cancer sunt cauzate de regimul alimentar. Așadar, cea mai puternică armă a bolii care provoaca 8 milioane de decese in fiecare an, la nivel mondial, este ceea ce alegem să mâncăm.