Cătălin Voicu a fost condamnat

Condamnări pe bandă rulantă în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu, împreună cu alți trei inculpați, sunt acuzaţi de trafic şi cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța supremă a hotărât pedepse între 3 si 5 ani de închisoare. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Senatorul PSD a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, omul de afaceri Marius Locic, la 4 ani cu executare, judecătorul Florin Costiniu, la 3 ani cu suspendare, iar omul de afaceri Costel Căşuneanu, la 4 ani cu suspendare, pentru fapte de corupţie.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Instanţa supremă a pus sechestru pe bunurile lui Cătălin Voicu până la recuperarea prejudiciului. Totodată, senatorul este obligat să plătească suma de la 200 de mii de euro.

Senatorul PSD Cătălin Voicu, fostul judecător al Înalte Curţi, Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Logic sunt acuzaţi de trafic şi cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor, Cătălin Voicu ar fi cerut 260.000 de euro de la Costel Căşuneanu şi Marius Logic pentru a interveni în rezolvarea favorabilă a mai multor dosare penale.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian