Cătălin Grasa, noul șef al spitalului județean Constanța

După reținerea managerului spitalului județean Constanța, Dănuț Căpățână, interimatul conducerii va fi preluat de directorul de cercetare medicală, Cătălin Grasa. Totodată Consiliul de Administrație al Spitalului împreună cu Consiliul Județean Constanța vor rezilia contractul de management încheiat cu firma lui Căpățână.

 

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Constanța se reunește pentru a lua act de reținerea managerului Dănuț Căpățână. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța va putea numi apoi un manager interimar până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției. Noul șef al spitalului va fi Cătălin Grasa care și-a dat deja acordul de principiu pentru preluarea atribuțiilor de manager. Totodată contractul între firma care manageriază spitalul și Consiliul Județean Constanța va fi reziliat înainte de termen pentru că Dănuț Căpățână nu își mai poate exercita funcția. Fostul manager al spitalului județean a mai fost în centrul unor scandaluri și este criticat de unii dintre actualii doctori ai spitalului.

Pentru viitoarea conducere a spitalului există două variante : pe de-o parte organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de manager sau efectuarea unei licitații prin care managementul spitalului să fie încredințat pe ,,modelul Căpățână”, unei firme private. Consiliul Județean Constanța are însă majoritate în Consiliul de Administrație iar din câte se pare se va opta pentru organizarea unui concurs pe persoană fizică. Dănuț Căpățână s-a aflat la conducerea spitalului județean pe o perioadă de 7 ani, el având și un alt dosar de urmărire penală, însă a reușit să evite demiterea printr-un tertip, așa cum a declarat vicepreședintele Consiliului Județean. Managementul spitalului a trecut de la Căpățână în administrarea firmei condusă de soția lui, iar astfel el nu a mai putut fi demis deși este cercetat într-un dosar penal.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea