Cât de gravă este dependenţa de fast-food

Pe zi ce trece, se măresc cozile la vânzarea de produse de tip fast-food. Pe vreme friguroasă sau pe caniculă, fanii hamburgerilor și cartofilor prăjiţi se înghesuie să-și primească porţia zilnică de presupuși  „nutrienţi“.

Mâncarea de la fast food este atrăgătoare prin aspect, culoare, aromă si gust, doar că toate acestea se obțin cu ajutorul chimicalelor care, in plus, prelungesc și viața acestor alimente. Riscurile la care vă expuneți consumând zi de zi această mancare nesănătoasă, săracă in nutrienții, dar bogată în zahăr si grasimi, conduc la boli grave precum obezitate, probleme dentare, diabet, tensiune arterială si la alte complicații.

Produsele de tip fast-food sunt bogate în grăsimi, sare și zahăr, ingrediente care dau dependenţă. Specialiștii americani au descoperit că în urma ingerării acestor alimente se activează eliberarea de dopamină, responsabilă cu senzaţia de plăcere.

Să fie o coincidenţă că marii producători de produse alimentare adaugă în reţete cantităţi de zahăr și de sare? Nicidecum, acestea sunt elementele-cheie care activează receptorii de la nivelul papilelor gustative și intensifică plăcerea de a mânca.

Glutamatul de sodium, cunoscut sub denumirea de E 621, este unul dintre aditivii alimentari cei mai periculoși folosiți din abundență de producătorii preparatelor de tip fast-food.

Pe lista alimentelor care dau dependență intră banalele aripioare picante, hamburgerii, pizza,  cartofii prăjiți, băuturile carbogazoase și delicioasele shake-uri. In realitate, toate aceste alimente denumite generic junk food sunt o bombă cu grăsimi și carbohidrați fără nutrienți.

Aveți grijă că dependența de fast food este legală insă amenință serios sănătatea!