Căsătorii între “bărbat și femeie”

Cei care militează pentru familia formată dintre un bărbat și o femeie s-au strâns în fața Prefecturii din Constanța pentru a trage un semnal de alarmă. Își doresc ca în viitoarea Constituție a României articolul care face referire la căsătorie să fie modificat. Aceștia vor ca termenul de “soți” să fie înlocuit cu sintagma “un bărbat și o femeie”.

Cei de la Coaliția pentru familie vor ca în România căsătoriile între persoane de același sex să nu fie permise. Spun că educația copiiilor este pusă în pericol și că mediul în care ar crește dacă părinții ar fi de același sex nu ar fi tocmai unul potrivit.

Tot ei propun un Referendum prin care românii să își exprime opinia legat de acest subiect. Din păcate, nu mai există timp fizic pentru ca acest Referendum să aibă loc odată cu alegerile din 11 Decembrie. Președintele PSD, Liviu Dragnea, este de partea celor de la Coaliția pentru familie și îi asigură de sprijinul său.

Azi (n.r.-joi), am avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru familie și repet cee ace am spus și zilele trecute tot public- eu personal susțin această idee, de asemenea susțin să se organizeze referendumul și îl vreau să-l organizăm cel mai târziuîn primăvara anului viitor.”

În 2015, căsătoria între două persoane de același sex era recunoscută în 18 țări din toată lumea.

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns în fața Prefecturii din Constanța pentru a susține familia naturală.

Astfel de proteste au avut loc și în alte orașe din țară.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea