Casa ”Unirea”, direcții de acțiune

Nou creata Casă Română de Comerţ Agroalimentar ”Unirea” va interveni în valorificarea potenţialului în zona peştelui, a producţiei piscicole în țara noastră, pentru că este un produs de bază foarte necesar. Anunțul a fost făcut de directorul acestei instituții, Adrian Izvoranu, în cadrul conferinței de luni care s-a desfășurat la București, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La conferința de presă la care a participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, directorul Casei Române de Comerţ Agroalimentar ”Unirea” a vorbit despre obiectivele instituției din viitorul apropiat. Adrian Izvoranu a enumerat trei direcții principale pe care le are în vedere, și anume Bursa de pește de la Tulcea, direcția de legume-fructe și valorificarea lânii.

Referitor la subiectul importurilor nesigure de pește, Izvoranu a  dat exemplul unei situaţii în care pe piaţa românească au apărut cantităţi mari de crap de captură provenit din Italia.

Casa Română de Comerţ Agroalimentar “Unirea” este o societate națională aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și are menirea să contribuie pro-activ la implementarea politicii agricole din țara noatră. Acest deziderat poate fi atins prin valorificarea integrată şi integrală a potenţialului agricol de care dispune România, respectând direcţiile strategice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene şi prevederile Programului de Guvernare.

Redactor: Mihaela Țânțaru