Casă nouă pentru animăluţele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa (VIDEO)

Ziua în care a fost inaugurată microrezervaţia nu a fost aleasă întâmplător. Data de 4 octombrie marchează Ziua Mondială a Animalelor. Reabilitarea adăposturilor face parte dintr-un proiect transfrontalier româno-bulgar, cu valoare de aproape 1, 5 milioane de euro şi finanțat din fonduri europene.

Turiștii vor avea șansa să vadă pelicani, lebede, păuni, mufloni, zebre, cerbi , multe dintre specii fiind ocrotite de lege.

Microrezervația cuprinde 45 de specii de animale, păsări și pești, şi un efectiv de peste 300 de exemplare. Proiectul a avut o durată de 18 luni, face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria și cuprinde și dezvoltarea Grădinii Zoologice din Dobrich.

În plus, bulgarii au cuprins în proiect și un microbuz de 20 de locuri pentru a transporta elevii în Constanța sau Dobrich. Chiar în această lună, un grup de elevi din Dobrich va ajunge la microrezervația din Constanța. Biletul de intrare este 50 de lei în timpul sezonului estival și 25 de lei în perioada iernii. Grupurile de elevi beneficiază de 50% reducere.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru