Casa animalelor fără stăpân va intra într-un proces de modernizare

Acum, când orașul de la malul mării a început să fie, din nou, populat de patrupede, această măsură se impunea. Primăria Constanța a lansat deja o procedură de achiziție, iar firmele interesate pot depune propuneri până pe 10 februarie.

Iubitorii de animale au protestat de-a lungul timpului împotriva condițiilor în care erau adăpostite animalele fără stăpân din Constanța. Aceștia se plângeau de condițiile mizere de la Biobază și firma de ecarisaj. În concesință, contractul cu firma respectivă nu s-a mai prelungit, iar de îngrijirea maidanezilor se ocupau voluntarii. Primăria Constanța dorește reamenajarea biobazei și a lansat deja o procedură de achiziție pentru renovare şi amplasare de containere pe post de birouri, dar şi o alta, pentru servicii de sterilizare a câinilor. Acestea sunt, însă, soluţii de compromis, care vor funcţiona doar pe o perioadă limitată, întrucât autorităţile vor să rezolve definitiv problema câinilor fără stăpân.

Primarul orașului speră ca în cel mai scurt timp, Constanța să preia modelul altor orașe, unde serviciul de capturare și transport a animalelor fără stăpân să fie externalizat.

Lucrările de reparații la adăpostul de câini fără stăpân vor consta în decopertarea tencuielii de pe pereți, montare de gresie, faianţă, instalaţii electrice, sanitare, zugrăveli, placarea faţadelor şi reparaţii la tavane. De asemenea, la cuştile pentru animale, se vor monta grile metalice, porţi, se vor curăţa sistemele de scurgere şi se vor repara gardurile. Propunerile firmelor interesate se pot depune până la data de 10 februarie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea