Casa Alba din municipiul Medgidia risca, iar, sa ajunga o relicva

Ploile abundente din ultima perioadă au afectat grav Casa Albă din Medgidia: acoperişul riscă să se prăbuşească, mucegaiul a împânzit camerele chiriaşilor, aşa că aceştia riscă să se îmbolnăvească pe capete. Una dintre locatare se află într-o stare gravă de sănătate, fiind ţintuită la pat.

În Casa Albă locuiesc şi rromi şi români care, majoritatea, îşi duc traiul de zi cu zi cu ajutorul alocaţiilor copiilor. Acest loc este un adevărat focar de infecţie. Oamenii sunt revoltaţi deoarece, din cauza etniei pe care o au, nimeni nu-i ia în seamă şi consideră că primarul Marian Iordache i-a tot dus de nas până acum, aşa că au ajuns la căpătul răbdării.

Copiii care locuiesc în acest loc parcă uitat de lume sunt în pericol din cauza microbilor care au asediat Casa Albă, de vreme ce acoperişul a fost spulberat de vântul puternic, ploaia a inundat locuinţele, iar autorităţile nu au luat nicio măsură până la acest moment, chiar dacă locatarii au bătut pe la uşile lor, pentru găsirea unei soluţii.

Din păcate, în acest bloc femeia care se ocupă de colectarea gunoiului menajer este extrem de furioasă deoarece există locatari care aruncă deşeurile chiar de la geam. Există şi persoane care îşi fac nevoile în jurul clădirii, iar aceasta este obligată să facă curat.

La polul opus, autorităţile cunosc numeroasele probleme ale locatarilor şi chiriaşilor din Casa Albă şi propun o soluţie de mijloc, dorind să aplaneze conflictul creat.

Acoperişul blocului trebuie reparat urgent, spun oamenii având în vedere că iarna bate la uşă.

Reporter: Raisa Platon ; Imagine: Valentin Cerbanescu