Cartonaș roșu pentru organizare

Un stadion plin… de suporteri dezamagiți! Steliștii au plecat cu coada între picioare, noaptea trecută, de la Supercupa jucată la Constanța, asta după ce campioana României a pierdut, cu 0-1 în fața vicecampioanei ASA Tîrgu – Mureș. Dezamăgire au stîrnit și organizatorii meciului, dar și autoritățile constănțene. Supercupa României a adus super aglomerație în oraș, iar nerăbdarea suporterilor de a ajunge pe arenă s-a transformat în cozi infernale în trafic și îmbulzeală de nedrescris la intrarea pe stadion. Totul a culminat cu un scandal…ca pe stadion.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Pmcb68IYe6o[/youtube]

Deși suporterii au fost chemați să se prezinte la arena de la malul mării cu aproape o oră înainte de începerea meciului, pentru a evita aglomerația, așa arata zona stadionului cu cîteva zeci de minute înainte de partida de fotbal.

Cozile de mașini s-au întins pe kilometri buni de șosea, spre disperarea suporterilor care au făcut greșeala să vină cu autoturismele la meci, dar și spre ghinionul șoferilor care trebuiau să ajungă la orice altă destinație.

Pînă și fluierele polițiștilor de la rutieră au fost acoperite de clacsoanele violente ale conducătorilor care și-au pierdut răbdarea în traficul infernal. Cu greu și-a făcut loc, în coloana de mașini, limuzina care l-a adus pe finanțatorul Stelei, Gigi Becali, la meciul de la Constanța. Și pentru că avea de așteptat în trafic, a avut timp și să ne salute.

Steliștii și-au făcut și ei apariția la meciul de la Constanța. Îmbrăcați cu tricouri în culorile echipei și cu drapelul României la purtător.

Unii dintre ei s-au avîntat chiar și în pronosticuri și au adus argumente în favoarea echipelor preferate.

Fie că au venit special pentru a asista la meci sau că se aflau deja în concediu pe litoral, cert este că Supercupa a adus un adevărat val de turiști pe litoral. Doamna din imagini este un suporter înfocat al echipelor românești. A venit tocmai din Statele Unite ale Americii pentru a asista la meciul de la Constanța.

A plecat însă dezamagită, ca și ceilalți susținători din sală. Nu neapărat pentru că Steaua a pierdut meciul. Aproape 15.000 de constănțeni și turiști din toată țara au cumpărat bilete la Supercupa României, totul pentru a lua parte la o partidă plictisitoare, pe un stadion salvat în ultimul moment de la o imagine dezastruoasă. O spun cei care au plecat de pe stadion înainte ca meciul să se termine.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.