Cartierului Tineretului din Ovidiu ar putea fi racordat, în sfârșit, la rețeaua electrică

Cum nervii locuitorilor din zonă au atins cote maxime, reprezentanții administrației publice locale au făcut, vineri, o ședință cu aceștia, pentru a-i lămuri în legătură motivele care stau la baza nemulțumirii acestora, respectiv lipsa infrastructurii pentru energie electrică.

Întâlnirea cu locuitorii din Cartierul Tineretului s-a desfășurat, vineri, ora 13,  în sala de ședințe a Consiliului Local Ovidiu. Scopul acesteia a fost informarea cetățenilor direct interesați în legătură cu demersurile făcute în vederea dacordării celui mai nou cartier al orașului la rețeaua electrică. De precizat că sunt multe familii care s-au mutat deja în acest cartier de case, având contracte cu ENEL-ul numai provizoriu, în regim de șantier, în timp ce oamenii vor contracte permanente, întrucât riscă să fie debranșați.  Viceprimarul localității, Tudor Doru Cumpănașu, împreună cu juristul primăriei, au anunțat că s-a înaintat cu demersurile, însă problema nu ține de primărie, ci de mai multe proceduri care trebuie să-și urmeze cursul.

Potrivit celor discutate în cadrul ședinței, în jur de 10 zile mai durează realizarea studiului de fezabilitate, după care urmează demararea lucrărilor.

De precizat că Primăria Ovidiu a alocat 2 parcele de teren pe strada Luceafărului din acest cartier, pentru ca distribuitorul de energie electrică să-și amplaseze 2 posturi de transformare.  Potrivit acestuia, cei care au încheiat contracte provizorii cu ENEL pentru a avea curent electric nu riscă să fie debranșați, grație unui protocol încheiat cu distribuitorul de energie.

În concluzie, oamenii trebuie să mai aștepte puțin până ce procedurile vor fi finalizate, după care se va trece la începerea lucrărilor propriuzise.

Redactor: Daniel Albu