Cartierul de locuinte sociale, Henri Coandă din Constanţa urmează să fie monitorizat video

Autorităţile locale au decis să monteze camere de supraveghere din cauza numărului mare de reclamaţii ale locatarilor din zonă care se plâng de scandaluri şi furturi. Primăria Constanţa intenţionează sa mai construiască încă 16 blocuri în aceeaşi zonă.

Numărul mare de plângeri ale constănţenilor care locuiesc în vecinătatea cartierului Henri Coandă a determinat autorităţile locale să monteze camere de supraveghere.

Orice mişcare va fi surprinsă de camerele care vor fi montate în curând în toate zonele din cartier.

Noua măsură îi mulţumeşte cel mai mult pe locuitorii din apropierea zonei cartierului social. Când vine vorba despre comportamentul celor din Henri Coandă, părerile sunt din nou pro şi contra.

Autorităţile locale vor construi încă şaisprezece blocuri în aceeaşi zonă. Zece vor face parte din etapa a doua a programului de locuinţe sociale, iar alte şase blocuri pentru care a fost deja aprobat proiectul, vor fi împărţite în mod egal între chiriaşii evacuaţi şi persoanele nevoiaşe.

Blocurile nou construite vor fi finanţate de la bugetul de stat, la care se va mai adăuga şi o contribuţie financiară din partea Primăriei Constanţa.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea