Cartierul Barăci din Mangalia ar putea deveni istorie

Cartierul Barăci din Mangalia, cel mai rău famat din întreaga zonă de sud a litoralului, ar putea deveni istorie. Asta în condiţiile în care aleşii locali vor aproba un viitor proiect de hotărâre, ce va fi înaintat de Serviciul Social Mangalia, prin care urmează si fie reabilitat un fost cămin al Şantierului Militar, apartamentele de aici urmând a fi repartizate familiilor ce trăiesc în barăcile primăriei.

În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, consilierii locali şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că familiile de la Barăci nu reuşesc să se mute în mai multe imobile inaugurate în urmă cu patru ani.

Potrivit declaraţiilor directorului Serviciului Public de Asistenţă Socială Mangalia, Claudiu Stamate, solicitări de demolare a acestui focar de mizerie şi sărăcie au venit, de-a lungul anilor, atât din partea locatarilor “Barăcilor”, cât şi din partea vecinilor acestora.

Pe lângă pericolul de prăbuşire al barăcilor, zona este şi un focar de infracţionalitate.

Primăria are o singură rezolvare în cazul locuitorilor barăcilor: demolarea acestora, recomandare făcută şi prin raportul de expertiză şi construirea unor locuinţe noi pentru chiriaşii bun platnici. Între timp, spun autorităţile publice locale, familiile de la Barăci – aproximativ 350 de persoane – ar putea fi transferate într-o clădire aparţinând Parcului Industrial Mangalia.

Cert este că, de ani de zile, Barăcile din Mangalia constituie o sursă inepuizabilă de mizerie şi infracţiuni. Dintre cei 333 de locuitori ai celor şase imobile numai 14 au cărţi de muncă, plătind contribuţii la stat, iar 13 sunt pensionari. Tot în cifre, din cei 142 de copii de până la 16 ani, 30 nu frecventează niciun fel de instituţie de învăţământ.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin