Cartier fără treceri de pietoni, în Ovidiu

Locuitorii unui cartier din orașul Ovidiu se confruntă, de ani buni, cu o problema la care, până în prezent, nimeni nu a găsit o rezolvare, sau, mai bine zis, nimeni nu și-a bătut capul: lipsa trecerilor de pietoni. Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri sunt cei în măsură să înfințeze un marcaj pietonal, însă, deși li s-a solicitat acest lucru de mai multe ori, nu au făcut nimic. În opinia locuitorilor, este nevoie să se întâmple o tragedie pentru a se face ceva în acest sens.

Locuitorii acestui cartier, situat pe malul lacului Siut Ghiol, și-au declarat de mai multe ori nemulțumirea față de dezinteresul autorităților. Zilnic, zeci de persoane, printre care și copii, traversează carosabilul în mod neregulamentar, riscând astfel să fie accidentați sau sancționați de polițiști, pentru traversare prin loc nepermis. De precizat că de la intrarea în localitate, până la prima trecere de pietoni, distanța este de aproximativ un km.

Cei care nu au un autoturism sunt nevoiți să circule cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în Constanța, iar pentru asta sunt nevoiți să alerge printre mașini, pentru a ajunge în stația de pe partea cealaltă a drumului.

Locuitorii acestui cartier sunt nemulțumiți, iar nemulțumirea lor a ajuns și la urechile celor din administrația publică locală. Însă rezolvarea problemei nu stă în puterea Primăriei Ovidiu, dat fiind că este vorba despre un drum național, respectiv DN2A.

Oamenii din zonă fac un apel către autoritățile competente pentru găsirea unei soluții pentru rezolvarea situației.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea