“Cartea curajului”, lansată și la Medgidia

„Cartea curajului”, una dintre cele mai asteptate aparitii editoriale la editia din acest an a Targului International Gaudeamus, a fost lansata astazi, in cadrul unui eveniment transmis live pe un cunoscut site de socializare, in peste 15 biblioteci din toata tara, marcand, astfel, o noua premiera pentru piata de carte din Romania. Primul volum despre curaj adresat copiilor a fost lansat, astazi, si la Biblioteca Municipala Medgidia, Filiala Nord.

Lansarea a avut loc la standul Editurii Cartea Veche, iar prin intermediul videoconferinței Skype, copiii din Medgidia, care frecventează una dintre cele 15 biblioteci inscrise in proiect, au avut prilejul sa intre in direct cu autoarea cărții și cu alți invitați. În cadrul acestei întâlniri, cei mici au citit, fiecare în fața unei camere video cu transmisiune in direct, pasaje din povești alese de ei, dând ștafeta lecturii de la o bibliotecă la alta. Pasiunea pentru lectură a copiilor, precum și valorile individuale se cultivă de la vârste fragede de către părinți. Iar timpul de lectură petrecut de copii și părinți este una dintre cele mai bune metode de relaționare și de întărire a legăturii părinte-copil, susțin psihologii.

Poveștile din „Cartea curajului” sunt dezvoltate în jurul a „zece ființe mici care fac gesturi mari”, iar printre cele mai populare se numără un profesor de limba engleză din Râmnicu Vâlcea, care împreună cu elevii săi a realizat un documentar despre viața satului românesc de la început de secol XX, un proiect care trece dincolo de programa școlară. O altă poveste este cea a unei studente la medicină din București, inițiatoare a campaniei „Donează păr copilașilor”, prin care copiii bolnavi de cancer primesc gratuit peruci.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu