Carnea interzisa pentru bebelusii sub 10 luni?

Carnea e de vină și nu este recomandată introducerea acesteia în meniu înaintea vârstei de zece luni ! Asta a fost concluzia medicilor in cazul bebelușilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Vestea vine după ce pe piață este pusă în vanzare, cu avizul Misterului Sănătății, hrană gata preparată care conține carne de curcan sau de pui pentru bebeluși cu vârsta de peste 6 luni.

Ar fi bine sa stergeti retetele care contin carne pana cand copilul implineste 10 luni, este avertismentul medicilor de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Declaratia vine dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, in unitatea sanitară au fost adusi doi bebelusi care fusesera hraniti cu mancaruri ce contineau carne.

“E foarte grav că un copil de șapte luni primește carne. Contează ce primesc acești copii ca alimentație, cum sunt pregătite alimentele, cum sunt spălate fructele și legumele, ce fel de apă primesc, cu ce apă se spală fructele și legumele, cum e laptele – pasteurizat sau nu – cum sunt preparatele din lapte”, a arătat dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la „Marie Curie”.

Si atunci se intreaba mamicile de ce medicii pediatrii recomanda altceva si mai ales cine avizeaza retetele in cazul firmelor care produc mancare pentru bebelusi. Carnea de pui are un rol esential in combaterea riscului de anemie la bebelusi, datorita concentratiei crescute de fier pe care o contine. Reprezinta primul tip de carne care trebuie servit acestuia la inceputul diversificarii, respectiv la varsta de 6 luni.

Astfel, doctorul care a precizat ca in nicio prescriptie de diversificare nu figureaza carnea pana la sase luni a creat multe dispute. Nu numai ca multi parinti au de la pediatrii recomandari pentru consumul de carne, dar si celebrele borcanase cu mancare speciala pentru bebelusi, au retete cu carne, avizate de Ministerul Sanatatii.

Redactor: Camer Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.