Carnea de porc, la mare căutare!

Conform tradițíei, pe lângă celelalte preparate de sezon, friptura, sarmalele și cârnații de porc sunt nelipsite pe mesele românilor, de sărbători. Mulți constănțeni s-au pregătit din timp, dar mai sunt destui care au amânat cumpărăturile, iar acum, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare, au luat la pas toate magazinele dar mai ales târgurile. Și au avut de unde alege pentru că țăranii au sosit la târg cu bucate care mai de care mai delicioase, care să îi mulțumească și pe cei mai pretențioși clienți.

Toba, friptura de porc, cârnații și caltaboșul sunt bucatele tradiționale nelipsite de pe masa de Crăciun. Fie că și-au achiziționat carne pentru a le prepara acasă, fie că  le-au cumpărat gata făcute, gospodinele au vizitat târgul de bunătăți organizat la Pavilionul Expozițional.

Comercianți sosțiți din toate colțurile țării le-au încântat papilele gustative cu bunătăți pe alese. In aceste condiții cu greu s-au decis doamnele ce să cumpere.

Dacă încă nu ați apucat să vă faceți cumpărăturile, mai aveți timp la dispoziție. Târgul cu bănătăți de la Pavilionul Expozițional va fi deschis până sâmbătă.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes