Care sunt beneficiile sucului de sfecla rosie si ce proprietati remarcabile are

Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atleților si celor care lucrează in condiții dificile. In plus, sucul de sfeclă roșie stimulează sistemul imunitar, crescând capacitatea de rezistență a organismului in fața diverselor boli.

Sfecla rosie era folosită incă din perioada romanilor ca tratament pentru febră si constipație, dar o regăsim intrebuințată și in Evul Mediu ca remediu in bolile digestiei sau ale sangelui.

Proprietățile remarcabile ale sfeclei roșii se datorează in special si pigmentului colorat pe care il conține: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol  in detoxifiere.

Mai mult, anumite cercetări recomandă betalaina ca având si proprietăți anticancer. In schimb, betacianina conținută in sucul de sfecla roșie contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea apariției cancerului.

Sucul de sfecla roșie ajută la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor, a vezicii biliare, ajută  la scăderea nivelului de homocisteină si la scăderea serului din colesterol.

Sucul de sfecla rosie contine si fitochimicale precum aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesuțului muscular.

Așadar sucul de sfecla rosie este miracolul detoxifiant si antioxidant al toamnei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.