Care sunt beneficiile prunelor asupra sănătății

Consumate in sezonul lor si in stare proaspată, prunele previn anemia si protejează inima.

Sunt considerate atât de medicina clasică şi modernă, cât şi de cea alternativă un real medicament profilactic şi curativ pentru multe afecţiuni: gută, ateroscleroză, hepatită, diabet, intoxicaţii alimentare sau  rheumatism.

Prunele au un efect pozitiv asupra hipertensivilor datorită potasiului şi a unor acizi organici care fluidizează sângele. Totodată, compuşii prezenţi în prună scad colesterolul sangvin şi depunerile acestuia pe vasele de sânge. Iar cuprul împiedică formarea de cheaguri.

Desi au un continut moderat de glucide, prunele proaspete prezinta proprietati de reglare a glicemiei. Aceste fructe previn aparitia diabetului prin stimularea metabolismului glucidic.

Prin continutul bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, prunele stimuleaza imunitatea si protejeaza organismul in fata infectiilor.

Afectiunile aparatului respirator sunt frecvente toamna, iar consumul de prune ajută la prevenirea infectiilor de tract respirator si a astmului bronsic.

Așasar, prunele sunt o altă  importantă sursă naturală de sănătate!