Care sunt beneficiile perelor

Perele contin 80% apă, in rest fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale.

Atat de gustoase si zemoase, perele contin foarte putine calorii si carbohidrati de bună calitate, fiind indicate in curele de slabire pe baza de fructe. De asemenea perele sunt considerate alimente alcaline, astfel că pot fi consumate si dimineata, pe stomacul gol.

Bogate in apa si in fibre, perele pot fi considerate usoare laxative naturale. Asadar perele au rol in combaterea constipatiei si detoxifierea colonului.

În perioadele de suprasolicitare intelectuală sau in cazul asteniei, perele reprezintă o bună solutie pentru reenergizare si mentinerea tonusului cerebral. Perele contin glucide de bună calitate, cu absorbție lentă, care mentin glicemia pe mai multe ore de la ingestie. Si cum principalul “combustibil” al creierului este glucoza, perele reprezintă o sursă excelentă de “dulce sănătos”.

Un pahar de suc de pere la blender este recomandat in cazul afectiunilor orale si a răcelilor . Dacă doriti o bautură caldă, puteti fierbe cateva mere pentru a obtine un compot, iar in pahar adaugati suc de pere la temperatura camerei. Este recomandat ca jumatate din pahar să contina compotul fierbinte de mere si jumatate suc de pere. Aceasta bautura are rolul si de a creste imunitatea.

Perele sunt utile si in cazul altor patologii inflamatorii.

In coaja perelor, se gaseste o substanță foarte utila pentru “glandele” genitale si care prezinta actiune reglatorie asupra hormonilor sexuali.

Din aceste motive perele sunt considerate si excelente afrodiziace