Care sunt beneficiile consumului de zmeură

Zmeura este o sursă remarcabilă de antioxidanti si fito nutrienti, dar si de fibre.

Zmeura are un continut foarte bogat in vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B1, B2 si vitamina E.

Dintre minerale, zmeura contine cantitati importante de mangan, magneziu, cupru si potasiu.

Consumand zmeură, aducem in organism o paletă largă de antioxidanti si compusi antiinflamatori, care intaresc imunitatea, redau vitalitatea organismului si incetinesc procesele de imbatranire.

Diversitatea antioxidantilor din zmeură este remarcabilă si unică printre fructe, au efect anticancerigen si protector impotriva bolilor cronice,

Acidul elagic este un antiinflamator remarcabil. De asemenea, reosmina scade activitatea lipazei pancreatice, ducand la scaderea absorbtiei digestive a grasimilor.

Un alt compus continut de zmeură, tili rosida, activează un hormon care reglează metabolismul țesutului adipos, iar anumiti fito nutrienti din zmeura blochează enzimele digestive, care ajută la cresterea glicemiei.

Consumul de zmeură si ceaiul de frunze de zmeur se recomanda in cazul persoanelor cu diabet zaharat, deoarece ajută la scaderea si echilibrarea glicemiei.