Care sunt beneficiile apei

Apa plată are efecte pozitive asupra controlului greutății corporale, precum și asupra calițății somnului, creșterii nivelului de energie al organismului, reducerea apariției cariilor dentare și controlul afecțiunilor cronice, precum diabetul.

Apa nu doar că previne îmbolnăvirea, ci ajută la grăbirea procesului de vindecare in cazul multor afecțiuni, intrucât detoxifică organismul prin eliminarea rapidă a toxinelor din corp.

O piele frumoasă și sănătoasă depinde de consumul suficient de apă, hidratarea țesutului cutanat realizandu-se in mare parte din interior.

Un pahar de apă rece, imediat după trezire, are numai beneficii pentru sănătate. Vă revigorează rapid, vă detoxifică organismul și ajută la oxigenarea corectă a celulelor. Inainte de masă si imediat după, un pahar cu apă nu doar că vă hidratează, însă vă ajută să mâncați mai puțin, să resimțiți senzația de sațietate mai rapid și să beneficiați de o digestie optimă.

Băuturile care deshidratează, mai exact alcoolul și cafeaua, vă pot afecta starea de sănătate în mod semnificativ. Pentru a contracara efectele cofeinei asupra organismului, consumați in paralel și apă plată.

Momentele în care simțiți nevoia de o gustare la ore nepotrivite sunt prilejul perfect de a vă suplimenta aportul zilnic de apă. Veți oferi cavității bucale o alinare temporară, vă veți potoli foamea și veți preveni eficient deshidratarea.

Dacă apă plată nu vi se pare apetisantă, adăugați-i un plus de gust prin aromatizarea apei cu felii de fructe proaspete.