Care sunt aceste alimente cu rol important in “condimentarea” vieții de cuplu

Consumul anumitor fructe, legume sau băuturi poate face diferența dintre o relație monotonă și una de-a dreptul pasională.

Ciocolata este un afrodisiac delicios, ce imbunătățeste starea de spirit si induce, prin chimicalele pe care le conține, senzația de fluturi in stomac.

Fructele de avocado contin acid folic, care ajută la metabolizarea proteinelor, oferind organismului mai multa energie. Conțin vitamina B6 și potasiu, două substanțe nutritive care incurajează creșterea libidoului la ambele sexe.

Smochina are o istorie extrem de interesantă. Este menționată prima dată in Biblie. Vechii greci considerau smochina ca fiind sacră și o asociau cu dragostea și fertilitatea. Mai mult, smochina era fructul preferat al frumoasei Cleopatra.

Mărul este la fel de bogat în simboluri pe cât este de bogat în vitamine. Considerat a fi elementul care a dus la alungarea Evei şi a lui Adam din Eden, mărul devine astfel simbolul sexualităţii. În antichitate, merele erau folosite în farmecele de dragoste.

Busuiocul are efecte benefice asupra organismului și o aromă afrodisiacă. Folosiți-l in paste si veți vedea de ce italienii sunt atat de romantici!

Ovăzul are capacitatea de a crește nivelul de testosteron din sânge, acest hormon sexual având un rol esențial atât pentru femei, cât si pentru bărbați.

Spanacul este o sursă bogată de magneziu, care ajută la dilatarea vaselor de sânge, dupa cum afirma cercetatorii japonezi, iar un flux sanguin mai bun catre organele genitale duce implicit la performanțe mai bune.

Un pahar de șampanie sau de vin roșu nu doar că ajută atmosfera să devina mai romantică, insă are efecte benefice și asupra libido-ului, imbunătățind circulația in organism.

Să nu uităm de cofeina din cafea, care  stimulează ritmul cardiac și ajuta fluxul sângelui. In plus, este in topul antioxidanților și este un afrodisiac la indemana oricui.