Care sunt 4 beneficii ale cafelei

Ați observat cum ceasca de cafea pe care o bem dimineata pare sa ne puna pe picioare si sa ne dea zeci de idei? Studiile specialistilor au descoperit ca, o doza medie de cafea consumata zilnic stimuleaza atentia, timpul de reactie, memoria si capacitatea de judecata de-a lungul zilei.

In plus, cafeaua contine proteine, lipide si carbohidrati si stimuleaza productia de serotonina, adica hormonul fericirii.

De asemenea, poate preveni diabetul si bolile cardiovasculare cu conditia sa nu depășim cantitatea de o ceasca pe zi! Cofeina pare a fi ingredientul minune care stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2, la fel si acidul calorgenic continut tot de cafea. Cafeaua imbunatateste activitatea ficatului si influenteaza depozitul de adipocite, care lupta si ele impotriva diabetului.

Unele studii despre cafea ajung la concluzia că aceasta băutură aromata poate da o mana de ajutor in prevenirea cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian si al corzilor vocale.

Cafeaua poate fi folosită și ca ingredient în tratamentele cosmetice pentru păr sau față. Spre exemplu, pentru un păr strălucitor, amestecați câteva picături de ulei de măsline și câteva de parfum într-o ceșcuță de cafea tare. Amestecul astfel obținut se distribuie pe părul uscat și se lasă să acționeze 15-20 de minute.

Pentru un ten curat si proaspat: peste zatul ramas de la o ceasca cu cafea puneți un albus de ou si putina aloe vera proaspat tocata. Se amestecă bine si se aplica pe fata prin miscari circulare, de masaj. După ce se usucă, se curata bine cu apa calda.