Care este recordul de angajati per parlamentar

Recordul este de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea tututror angajatilor, depăşeşte trei milioane de lei.

Bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost rectificate pozitiv, de către Guvern, în luna octombrie, banii fiind necesari pentru ca aceste instituţii să poată plăti, până la sfârşitul anului, sumele forfetare ale parlamentarilor şi, implicit, salariile angajaţilor lor. In topul cheltuielilor se afla Deputaţii Aurelian Mihai (independent binenteles fost PPDD), Steluţa Cătăniu (PNL) şi Ludovic Orban (PNL) cu 9.973 lei – cea mai mare sumă decontată. Deputaţi la primul mandat au nevoie şi de 16 angajaţi. Deputaţii Ninel Peia (PSD), Istvan Bonis (UDMR) şi Aurelian Mihai (independent) se află în topul deputaţilor cu cel mai mare număr de angajaţi pentru care au decontat cheltuieli de personal în luna august, toţi cei trei solicitând Camerei să achite plata pentru cel puţin zece angajaţi, majoritatea colaboratori. Astfel, deputatul PSD Ninel Peia, ales în colegiul uninominal nr. 2 Ilfov, are 16 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi 15 în baza unor convenţii civile. Ninel Peia are cel mai mare număr de angajaţi dintre toţi parlamentarii din actuala legislatură.

Ponta, Zgonea şi Dragnea au câte 3 angajaţi la birourile parlamentare. Astfel, premierul, ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Gorj, are 3 angajaţi, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă şi un colaborator, angajat în baza unei convenţii civile. Ponta a decontat în august suma de 5.717 lei pentru plata celor 3 angajaţi. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ales în colegiul uninominal nr. 9 Dolj, are 3 angajaţi, dintre care unul în baza unui contract individual de muncă şi 2 colaboratori, angajaţi pe convenţii civile. Zgonea a decontat în august suma de 4.471 lei pentru plata angajaţilor săi. La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, ales deputat în colegiul uninominal nr. 3 Teleorman, are 3 angajaţi…reali, toţi fiind angajaţi în baza unor convenţii civile.