Care este prognoza pentru acest an estival?

Litoralul românesc al Mării Negre se află în plin sezon estival. După două luni de vară capricioasă, a venit rândul zilelor cu soare și cu vreme numai bună de plajă. În acest caz se ridică o întrebare legitimă: vor reuși agenții economici angrenați în industria turismului de la mare să încheie anul în trend ascendent?

Meteorologii au emis o nouă avertizare tip nowcasting, însemnând averse care vor cumula local 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindina de dimensiuni mici pentru județul Constanța! Un nou cod portocaliu de ploi torențiale a intrat în vigoare de la ora 14.00. Acesta a fost tabloul meteo pentru întreaga lună iulie și mare parte a lunii iunie. Se pare că voucherele de vacanţă şi rezervările timpurii au salvat litoralul românesc în miezul unei veri ploioase.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, spune că „vremea nu a influenţat foarte mult numărul turiştilor pe litoral, deoarece noi am avut vânzări multe pe zona de «early booking». Hotelierii au înţeles să-şi scoată camerele la vânzare încă din octombrie sau noiembrie 2017. Ne-au mai salvat pe ultima sută de metri şi voucherele de vacanţă. Acestea revigorează turismul românesc şi asta este foarte bine.“

Specialistul în turism mai afirmă că Mamaia s-a păstrat în topul preferinţelor turiştilor şi anul acesta, iar Eforie Nord în momentul de faţă nu are nici un loc liber pentru cazare.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet