Cardurile de sănătate îi pun pe drumuri tocmai pe cei bătrîni și bolnavi

După ce Poșta Română a sistat procesul de trimitere a cardurilor de sănătate la domiciliile asiguraților, responsabilitatea le-a revenit celor de la Casele Județene.

La Constanța, conducerea CJAS a amenajat special un birou destinat distribuirii cardurilor pentru a evita aglomerația, iar angajații vor sta peste program.

Inconvenientele sunt multe, iar cei mai afectați sunt bătrînii și cei cu probleme de sănătate.

Oamenii sunt nevoiți să facă cel puțin două drumuri pînă la sediul instituției, pentru a putea intra în posesia cardului de sănătate.

Pe lîngă problemele de sănătate, oamenii își fac griji și pentru banii pe care trebuie să îi scoată din buzunare pe transport.

Cît despre cei care au primit deja cardul, nici ei nu sunt feriți de drumuri în plus. Deși noul sistem pe baza documentului electronic este deja funcțional, nu toți medicii au înțeles cum să îl utilizeze.

La malul mării, 35.000 de constănțeni nu au intrat, încă în posesia cardului de sănătate. Ei vor trebui să completeze o cerere tip pe care fie o pot descărca de pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, fie o pot ridica de la sediul instituției. În termen de cinci zile de la depunererea cererii, asigurații trebuie să se prezinte la sediul CJAS, pentru a primi documentul.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi