Carduri de sănătate blocate

Sistemul informatic privind cardurile de sănătate a picat din nou marți dimineață, iar medicii de familie nu au putut elibera rețete, timpul de procesare pentru fiecare pacient fiind prea mare.

Medicii au încercat să elibereze rețete pentru trei luni, astfel încât vârstincii, printre cei mai expuși la complicații în caz de infectare cu noul coronavirus, să nu mai vină în cabinete. Dar nu au reușit din cauza problemelor la cardul de sănătate.

Colac peste pupăză, după ce s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să fie închise până pe 22 martie, mai mulți părinții au apelat la medicii de familie pentru concediu medical pentru îngrijirea copilului. Medicii spun că nu pot inventa boli, astfel încât părinții să stea acasă cu cei mici și cer soluții pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii.

De precizat că deputatații au amânat dezbaterea proiectului de lege care ar obliga toţi angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi, în cazul în care școlile se închid din cauza unor situaţii extreme.

Redactor: Daniel Albu