Caravana „Rabla pentru periuţa ta de dinţi” a ajuns la malul mării

Constănţenii care şi-au adus peria veche de dinţi au primit în schimb un kit complet de igienă orală: periuţă nouă şi un tub de pastă de dinţi. Specialiştii campaniei „Zâmbeşte România” vor să conştientizeze publicul, în special cel tânăr, asupra importanţei îngrijirii dentare.

Specialiştii în sănătatea orală prezenţi la cortul „Rabla” au oferit şi sfaturi personalizate pentru nevoile fiecărui participant, pe lângă pasta de dinţi şi periuţa nouă, dată în schimbul celei vechi. Deşi stomatologii recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la trei luni, studiile arată că românii folosesc aceeaşi periuţă, în medie, timp de un an şi jumătate!

Şi mai îngrijorător este faptul că românii consumă doar puţin peste un tub de pastă de dinţi pe an, media naţională, şi aproape două tuburi pe an la nivel urban.

Din aprilie, organizaţia „Zâmbeşte România” derulează un program de educare în şcoli din întreaga ţară, inclusiv în Constanţa, alături de specialişti în igiena orală. Pe lângă activităţile educaţionale, tot din aprilie 2013, până la finalul anului, constănţenii vor putea beneficia de consultaţii gratuite în cele peste 30 de cabinete stomatologice din oraş înscrise în program.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru