Caravana Marii Uniri

Comunitatea de etnie romă organizează, în contextul centenarului, proiectul cultural „Caravana Marii Uniri”. Astfel, în Constanța vor avea loc o serie de activităti culturale care urmăresc cunoașterea și înțelegerea tradițiilor etniei rome.

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și cu sprijinul administației publice constănțene, organizează evenimentul cultural „Caravana Marii Uniri”. Acțiunile, se vor desfășura pe parcursul a trei zile, respectiv,  29, 30 august 2018. Prin acestea se dorește cunoașterea și înțelegerea diversității etnice culturale, combaterea stereotipurilor, prejudecăților și promovarea educației interculturale. Aceste valori vor fi exprimate în cadrul evenimentului de către  importanţi oameni de cultură.

Instituțiile care vor găzdiu programele artistice sunt următoarele: miercuri, începând cu orele 13, Sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, joi, odată cu orele 19, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa, asemenea și vineri.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Redactor: Sondra Sandu