Caravana de migranți la granița cu SUA

Primele grupuri de migranți din America Latină au ajuns la granița dintre Mexic și Statele Unite. Pentru unii dintre ei, visul american a luat sfârșit după ce autoritățile americane au operat primele arestări.

Frontiera dintre Mexic și Statele Unite ale Americii a fost luată cu asalt de migranți. Primele sute de cetățeni sud-americani, care au luat calea exilului în urmă cu o lună, au ajuns la granița dintre cele două țări. Valul de migranți s-a dezlănțuit spre visul american la 13 octombrie, cu plecare din nordul statului Honduras. Majoritatea membrilor caravanei sunt hondurieni. Grupurile de refugiați s-au adunat pe plaja de la Tijuana, oraș din statul mexican Baja California, situat la frontiera cu teritoriul american. Unii dintre ei s-au cățărat pe gardul înalt de metal, care desparte cele două țări.

O parte din migranți au vociferat la adresa liderului de la Casa Albă și au scandat că nu sunt criminali. Aproximativ 6.000 de militari au fost desfășurați de Administrația Trump la granița cu Mexicul.

Cel puțin opt refugiați au fost arestați de către agenții americani de la frontieră după ce au escaladat gardul metalic.

Autoritățile din Statele Unite au limitat accesul automobilelor și au amplasat bariere de ciment și sârmă ghimpată la punctele de intrare în California.

Redactor: Mihaela Țânțaru