Carantină în Spitalul de Urgență Constanța

Cazurile de gripă, extrem de numeroase din ultima perioadă, au determinat Ministerul Sănătății să ia măsuri drastice. Din păcate, au existat și cazuri în care pacienții au murit din cauza infecțiilor respiratorii acute. Astfel, începând de vineri, 12 februarie, Spitalul Județean de Urgență Constanța intră în carantină, accesul vizitatorilor fiind interzis.

Numărul mare de cazuri de gripă din întreaga țară a determinat Ministerul Sănătății să impună măsura carantinei în toate spitalele din România. Constanța se află pe locul al doilea, după București, cu 16 cazuri de infecții respiratorii, iar pentru a evita și alte îmbolnăviri, accesul vizitatorilor este strict interzis în Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Decizia a fost impusă de la primele ore ale dimineții, iar mulți dintre cei veniți să aducă medicamente sau obiecte personale pacienților au fost opriți la ușă.

Totuși, pentru a veni în sprijinul pacienților, dar și a vizitatorilor, s-a luat o măsură de a duce bolnavilor obiectele aduse de către rude.

Măsura carantinei va rămâne în vigoare atât cât va fi nevoie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea