Captură record de ţigări de contrabandă în Vama Agigea

Captură record de ţigări de contrabandă în Vama Agigea. Inspectorii vamali şi poliţiştii de la Garda de Coastă au descoperit într-un TIR peste 400 de mii de pachete cu o valoare pe piaţa neagră de cinci milioane de lei.

Poliţiştii de la Garda de Coastă şi vameşii de la Agigea au oprit un camion care transporta mai multe colete în care se aflau opt milioane şi jumătate de ţigarete, care purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Autocamionul sosise în Portul Constanţa Sud Agigea din Olanda şi era  încărcat cu marfă pentru o societate cu sediul în Marea Britanie, însă adevăratul destinatar era o societate din Republica Moldova.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de peste cinci milioane de lei a fost reţinută de vameşi şi lăsată în custodia comisionarului vamal, pana la sosirea rezultatului expertizei de calitate. Pe numele administratorului societăţii comerciale cu sediul în Republica Moldova a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna