Captură record de droguri

Cercetările în cazul capturii record de droguri din județul Tulcea continuă. Ancheta demarată până în prezent a condus la arestarea preventivă a doi cetățeni sârbi. Cei doi bărbați au fost reținuți preventiv în data de 24 martie de către Tribunalul Tulcea, fiind acuzați de trafic de droguri de mare risc. Aceștia au contestat decizia instanței și au fost aduși în data de 29 martie în fața magistraților Curții de Apel Constanța, care urmează să se propunțe asupra contestației.

Unul dintre cei doi inculpați a fost prins pe raza județului Prahova în timp ce se afla la volanul unui autotren înmatriculat în Serbia.  Cel de-al doilea învinuit a fost  identificat la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II, fiind pasager într-o maşină.

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate din București, Constanța și Tulcea, sub coordonarea DIICOT, cercetează mai multe persoane implicate în acest caz complex de droguri de mare risc. Investigațiile au scos la iveală că sunt implicați și cetățeni români.

Peste o tonă de cocaină a fost descoperită pe plaja localităţii Sfântu Gheorghe, la doi kilometri în direcția orașului Sulina.

“DIICOT Tulcea a fost sesizat că miercuri, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat ce conţinea un kilogram de cocaină. Puritatea era de circa 90%. Apoi au fost făcute investigaţii specifice privind traseul mărfii. Vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre a fost indentificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă erau mai multe pachete”, a declarat Felix Bănilă, procurorul – şef al DIICOT.

Acesta a mai adăugat că rostogolirea ambarcațiunii cu droguri a fost accidentală, iar România era doar țară de tranzit pentru cocaina descoperită. Aceasta urma să părăsească teritoriul statului pe cale rutieră.

Redactor: Mihaela Țânțaru