Captur, primul crossover urban marca Renault a fost lansat astăzi la Constanța

Designul fluid cultivă sensul proporțiilor: roțile de dimensiuni generoase, garda la sol înălțată, ecartamentul lărgit, parbrizul înclinat și alungit. Captur este, astfel, un model complex, cu elemente de monovolum, SUV și berlină.

Designerii s-au bucurat de libertate de creație, reușind să pună în valoare performanțele și spațiul interior. Compact, cu puțin mai lung decât Noul Clio, Renault Captur este cât se poate de spațios. Iar tableta multimedia integrată Renault R-Link deschide perspective inedite către un nivel de conectivitate fără precedent și permite accesul facil la un catalog de aplicații auto evolutiv. Poziția confortabilă a șoferului în timpul condusului, siguranța și o bună ținută a mașinii, atât în timpul rulării, cât și la frânare, conferă încredere maximă. Motorizările de ultimă generație, 100% turbo, constituie un echilibru perfect între consumul redus de combustibil, performanță și plăcerea de a conduce.

Două motorizări pe benzină sunt disponibile pe Renault Captur: motorul Energy TCe 90, cu 3 cilindri și o capacitate de numai 898 cm cubi și TCe 120 EDC, cu 4 cilindri si o capacitate de 1198 cm cubi. Cu performanțe notabile, motorul Diesel Energy dCi 90 înregistrează un consum de numai 3,6 litri la suta de km, ceea ce reprezintă un record pentru categoria sa.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru