Capitala turistică s-a mutat la Ovidiu

Ovidiu a devenit preț de câteva ore, capitala sportivă a județului nostru. Pe străzile orașului a fost organizat, ca la carte, deja tradiționalul cros la care au participat localnici, dar și turiști împătimiți ai mișcării în aer liber. Maratonul a dat startul unei serii de evenimente surpriză organizate de Primărie.

De la an la an, maratonul sportiv de la Ovidiu a devenit tot mai popular, iar la cea de-a Iv-a ediție s-au aliniat la start aproape o mie de participanți. Încurajați de primarul lor, George Scupra, dar și de marele sportiv Ilie Floroiu, invitat special la eveniment, localnicii și turiștii au alergat la cross sub egida, ,,Iubim Familia’’.

Marele câștigătorului al crosului Ovidiu de anul acesta duce tradiția mai departe, asta după ce a ieșit pe locul I și anul precedent.

Toți participanții au trecut însă linia de sosire și s-au ales cu premii consistente. Și pentru că este vară și orașul Ovidiu este ospitalier cu vizitatorii săi, organizatorii, respectiv cei de la Primărie au gândit evenimentul pe mai multe planuri. Aproximativ 400 de elevi ai școlilor din Ovidiu au participat, joi, la atelierele meșteșugărești (olărit, pielarie) în cadrul unei tabere, iar seara, distracția s-a mutat la Debarcaderul recent inaugurat. Pe scenă a avut loc un concert de muzică folk susținut de Mircea Vintilă, Mariana Butnaru și Laurențiu Marinescu. Cei care au stat până la final au luat parte și la un foc de tabără pe lacul Siutghiol.  Distracția însă nu se termină aici. Vineri, începând cu ora 20:00, ovidenii și nu numai, sunt invitați  pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu. Aici va fi rulat, în premieră, filmul ,,Drumul Exilului’’ realizat de primaria din Sulmona, vor avea loc momente artistice (dans contemporan), un recital de poezie ovidiană dar și premiera unei piese de teatru ,,Ars Amandi’’, realizat de primăria Ovidiu.

Redactor: Andreea Barbu