Cantonament pe litoral, cu toxiinfecție alimentară la pachet

Au venit în cantonament pe litoral și s-au ales cu o toxinfecție alimentară de toată frumusețea. Zeci de copii, dar și adulți, de la Chișinau și Târgoviște, au avut parte de o noapte de coșmar, după ce, spun ei, ar fi mâncat la cină carne stricată. Totul s-a întamplat seara trecută la restaurantul unui hotel din statiunea Mamaia. Astazi copiii aveau meci, pe stadionul de la Ovidiu și abia au reușit să își revină. Managerul restaurantului susține că toată carnea folosită la cină a fost proaspată și că cel mai probabil copiii au mâncat ceva din afara unității. Inspectorii de la Protectia Consumatorului dar și cei de la Directia Sanitar – Veterinară au luat probe pentru a afla cum a fost posibil un astfel de eveniment.

Problemele au inceput sa apara putin dupa miezul noptii. Copiii aflati in cantonament s-au plans de dureri de burta, urmate de varsaturi și temperatură. Părintii dar si antrenorii au apelat la farmacia hotelului de unde au cumparat medicamente pentru cei mici.

Oamenii sunt convinsi ca de vina a fost mancarea servita la cina seara trecuta: pulpe de pui, aripioare si prajitura la desert.

Managerul unitatii se apara si spune ca toata marfa a fost cumparata vineri iar carnea era proaspata. Mai mult decat atât, sustine că, de fapt, copiii ar fi mancat produse de patisserie din afara hotelului.

Inspectorii OPC impreuna cu medicii sanitari-veterinari  s-au deplasat la hotel si au prelevat probe din mancare servita de copii.

Vor fi luate probe si de la angajati si vor fi verificate analizele acestora, pentru ca nu cumva unul dintre ei sa fi fost prurtator al bacteriei Salmonela.

Redactor: Daniel Albu