Canotori pentru o zi

Ivan Patzaichin a fost prezent la Constanța, în cadrul “Sărbătorii  Tradițiilor și Meșteșugurilor  Dobrogene” 2019.  La eveniment, marele canotor le-a arătat copiilor cum să construiască o barcă cu care să devină campioni când vor fi mari.

După ce micuțele ambarcațiuni făcute de prichindei au fost gata, Patzaichin i-a urcat pe copii și pe parinți în bărci adevarate și i-a pus să concureze pe apele lacului Tăbăcarie din Constanța. A fost un entuziasm general la care a luat parte toată lumea.

Cel mai simplu material din care copiii fac bărcuțe, este hârtia iar Ivan Pataichin a stat lângă prichindei și i-a învățat pas cu pas cum s-o folosească, astfel încât, să iasă ceva cu formă de canoe. Sub ochii campionului olimpic, mânuțele școlarilor au creat jucării care să plutească pe apă și odată cu ele și visele lor să prindă contur. Ivan Patzaichin nu este doar un mare sportiv ci și un bun instructor. Are mai mult de 150 de medalii câștigate ca antrenor, iar weekend-ul trecut a dat lecții de vâslit gratis pentru toți doritorii de mișcare în aer liber.

Sub ochii lui Patzaichin toată lumea a fost canotor. Nimeni nu a fost lăsat să fie simplu pasager, ci tot echipajul a avut câte o păgâie în mână.

Ivan Patzaichin a fost sportiv 17 ani și antrenor alți 26. După ce s-a retras definitiv din sport n-a putut sta deoparte de apă, nicio clipă. Acum, la varsta de 70 de ani, participă la toate evenimentele publice unde poate să-i îndemne pe oameni la canotaj.

În cele două zile de weekend, bărcile lui Ivan Patzaichin au plutit pe Lacul Tabacarie din Constanța.

Redactor: Cristina Niță